Deze uitstekende Batman-film stond aan de basis van 'The Dark Knight' [Blu-ray]

Deze uitstekende Batman-film stond aan de basis van 'The Dark Knight' [Blu-ray]

De start van de Dark-trilogie krijgt mooie verzamelbox.

Een paar dagen geleden keken we al naar de mooie uitgaven van Batman en Batman Returns, maar ook de drie Batman-films van Christopher Nolan hebben prachtige verzamelboxen gekregen. We blikken hieronder terug op het eerste deel, Batman Begins.

Na de kleurrijke Batman-films uit 1995 en 1997 van Joel Schumacher was het de vraag hoe de duistere held terug zou keren op het witte doek. De terugkeer werd in 2003 aangekondigd nadat het superheldengenre meer aandacht kregen door het succes van onder meer Spider-Man en X-Men. Nolan schreef het script met David S. Goyer.


In Begins zagen we Christian Bale voor het eerst als Bruce Wayne / Batman en er waren in het herkomstverhaal ook rollen voor Michael Caine als Alfred Pennyworth, Liam Neeson als Henri Ducard / Ra's al Ghul, Gary Oldman als James Gordon, Cillian Murphy als Dr. Jonathan Crane / Scarecrow en onze eigen Rutger Hauer als William Earle.

Prima aftrap van trilogie
Batman Begins was een groot succes. Met een budget van $150 miljoen werd er wereldwijd $373,7 miljoen opgehaald. Maar belangrijker is dat de film, op dat moment nog onbekend, aan de basis stond van het erg geliefde vervolg The Dark Knight die in 2008 zou verschijnen.

"Boeiend en donker, maar ook spannend en slim, Batman Begins is een film die de essentie van een van de krachtigste superhelden begrijpt," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes waar de film op 84% staat op de Tomatometer.

4K-blu-ray uitgave: Batman Begins - Ultimate Collectors Edition
Deze mooie uitgaven zijn duidelijk voor de die-hard fans van de filmreeks. Het geheel heeft een compleet nieuwe vormgeving en naast de 4K en Blu-ray discs zit in de stevige hoes ook een doosjes met een fotoboekje met 16 pagina's, verschillende lobby cards, andere art-cards, posters en wat andere zaken die leuk zijn om te bekijken.

Ook tref je vele extra's op de schijven aan. Het lijkt er niet op dat er ook nieuwe extra's op de schijven zijn gedrukt, dus daarvoor hoef je deze uitgaven niet in huis te halen.

Bekijk de afbeelding
Batman Begins was dus uiteindelijk de start van de Dark Knight-trilogie die in 2012 werd afgerond met The Dark Knight Rises. Ook deze films kregen een vergelijkbare box.

NieuwsFilm

meest populair