De Batman-topper 'The Dark Knight' krijgt unieke uitgave [Blu-ray]

Misschien nog steeds het beste wat het genre heeft opgeleverd.

Bram de Groot 20 juli 2022 06:00 in Blu-ray
Afgelopen dagen keken we vanwege de release van de speciale verzamelboxen naar de films Batman en Batman Returns en Batman Begins en nu is het tijd voor The Dark Knight. Duidelijk de beste Batman-film tot op heden, voor velen.

Nadat Batman Begins in 2005 de duistere held van acteur Christian Bale nieuw leven in had geblazen werd er vaart gemaakt het tweede deel. Deze verscheen in 2008 en The Dark Knight bleek een megahit, voorafgegaan door het overlijden van acteur Heath Ledger die in de film de rol speelde van de Joker.


In The Dark Knight van Christopher Nolan keert Michael Caine terug als Alfred Pennyworth, Gary Oldman als James Gordon en Morgan Freeman als Lucius Fox. We zien ook Maggie Gyllenhaal als Rachel Dawes en Aaron Eckhart als Harvey Dent / Two-Face.

Hoogtepunt in superheldengenre
Batman Begins was al een prima succes, maar The Dark Knight kwam tot een score van $1 miljard. Het was de eerste superheldenfilm die de grens passeerde. Met een budget van $185 miljoen werd er wereldwijd $1,006 miljoen opgehaald.

"Donker, complex en onvergetelijk, The Dark Knight slaagt niet alleen als een vermakelijke stripboekfilm, maar ook als een zeer spannende misdaadsaga," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes waar de film op 94% staat op de Tomatometer.


4K / Blu-ray uitgave: The Dark Knight - Ultimate Collectors Edition
Deze mooie uitgaven zijn duidelijk voor de die-hard fans van de filmreeks. Het geheel heeft een compleet nieuwe vormgeving en naast de 4K en Blu-ray discs zit in de stevige hoes ook een doosjes met een fotoboekje met 16 pagina's, verschillende lobby cards, andere art-cards, posters en wat andere zaken die leuk zijn om te bekijken.

Ook tref je vele extra's op de schijven aan. Het lijkt er niet op dat er ook nieuwe extra's op de schijven zijn gedrukt, dus daarvoor hoef je deze uitgaven niet in huis te halen.


The Dark Knight Rises verscheen enkele jaren later en rondde het verhaal af. Ook deze film kreeg een vergelijkbare box.

NieuwsFilm