Topacteur mag door #metoo schandaal geen heilige meer spelen

Topacteur mag door #metoo schandaal geen heilige meer spelen

Spacey ziet door aanklachten ongepast gedrag meer filmrollen geannuleerd worden, zoals 1242: Gateway to the west

Slecht nieuws voor Kevin Spacey. Ook de film 1242: Gateway to the west, bedoeld voor Cannes, wordt zonder hem gefilmd in oktober van dit jaar.

Dit historisch drama gaat over een Hongaarse heilige die probeert te voorkomen dat het leger van Genghis Khan ook Europa binnenvalt. Voor zijn rol van heilige wordt nu een andere acteur gezocht.

Diskrediet
De 62-jarige Kevin Spacey viel een tijdje terug in diskrediet na allerlei klachten rond seksueel misbruik. Nu hij ook in Groot-Brittannië wordt aangeklaagd voor onder meer ongepast gedrag tijdens zijn functie als artistiek directeur bij het Old Vic theater in Londen, besluiten meer filmmakers hem te annuleren.

Toch gaat de film Peter Five Eight wel door met Kevin Spacey. Volgens de producenten zijn er nog altijd fans die Kevin Spacey wel willen zien acteren. Zij nemen afstand van de aanklachten rond #metoo en mikken op degenen die meer interesse hebben in zijn acteerkunst dan in zijn schandaal.

Cannes
Niet alle in diskrediet gebrachte beroemdheden worden geannuleerd in Cannes. Zo zal Johnny Depp verschijnen in Jeanne Du Barry, en James Franco in Mace. Alec Baldwin heeft een nieuw project, genaamd False Awakening. En Roman Polanski heeft The Palace lopen.

Het hele artikel in Variety vind je hier.

NieuwsFilm

meest populair