Deze topactrice velt oordeel in Venetië

Deze topactrice velt oordeel in Venetië

Alle juryleden zijn bekend voor het aankomende festival in Venetië!

Julianne Moore zal de jury voorzitten van het filmfestival in Venetië. Julianne is geen onbekende in Venetië. Zo was zij in 2017 te zien in het door George Clooney geregisseerde Suburbicon. Ook won zij in 2002 de Venice Coppa Volpi award voor haar rol in Far from heaven, geregisseerd door Todd Haynes.

De nu 61-jarige actrice is de eerste Amerikaanse vrouw die ook in andere belangrijke festivals in Europa prijzen won. Zo kreeg zij in Berlijn een prijs voor The Hours van Stephen Daldry en in Cannes voor Map to the stars van David Cronenberg. In Amerika won zij een Oscar voor Still Alice. Binnenkort zal Julianne ook in nieuwe films te zien zijn.

Juryleden
Julianne Moore zal een jury van in totaal zeven mensen voorzitten en daarmee een belangrijke rol hebben bij het festival. De andere zes juryleden zijn ook bekend.

Zo helpen meebeslissen: de Franse regisseur Audrey Diwan, de Iraanse actrice Leila Hatami, de Britse auteur Kazuo Ishiguro, de Italiaanse regisseur Leonardo di Costanzo, de Argentijnse regisseur Mariano Cohn en de Spaanse regisseur Rodrigo Sorogoyen.

Filmfestival
De 79-ste filmfestival in Venetië zal eind augustus plaatsvinden. Eind juli worden de andere namen bekend gemaakt.

Het complete artikel op Variety vind je hier.

NieuwsFilm

meest populair