'Thor: Love and Thunder' zet zorgwekkende Marvel-trend voort

'Thor: Love and Thunder' zet zorgwekkende Marvel-trend voort

Daar verdampt die box office.

De box office van de tweede week van Thor Love and Thunder zet een pijnlijke trend voort in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe. De film is de vierde van acteur Chris Hemsworth die door Marvel de markt in gezet wordt als 'solofilm'.

In Thor Love and Thunder zien we dat Thor samen met zijn vrienden Korg en Valkyrie, en voormalige vlam Jane Foster - die nu gebruik maakt van Thors hamer Mjolnir, het op moet nemen tegen Gorr the God Butcher die alle goden in het universum wil vermoorden.

Thor Love and Thunder box office
Phase 4 van het MCU worstelt er wat mee met het publiek te verbinden, mede doordat de overkoepelende visie niet helemaal helder is.

Deadline meldt nu dat Thor Love and Thunder in zijn tweede weekend 46,5 miljoen dollar verdient. Een harde 68 procent minder dan het openingsweekend, dat hoger dan verwacht uitkwam met 144 miljoen dollar.

Thor Love and Thunder boekte een van de slechtste 'drops' in zijn tweede week in het MCU tot nu toe, en vergezelt nu andere MCU-titels van Phase 4, waaronder Black Widow (-68%) en Doctor Strange in the Multiverse of Madness (67%).

Natuurlijk is dit niet de doodsteek voor de film. Kijk maar naar de prestaties van Spider-Man: No Way Home dat net zo'n verval zag en vervolgens een van de best verdienende films ooit werd.

NieuwsFilm

meest populair