Ethan Hawke maakt opnieuw een meesterwerk in Hollywood

Ze hebben prachtige kunst neergezet in het oude Hollywood

Vera 25 juli 2022 14:14 in Celebrity
Ethan Hawke werd gebeld door de dochter van Paul Newman en Joanne Woodward of hij een documentaire wilde maken over hen. Met de nadruk op het feit dat beide geen filmsterren waren maar uitvoerende kunst maakten. De dochter wilde graag dat een acteur de uitvoerende producent zou zijn.

Ethan Hawke bekend van onder meer Moonknight en The Black Phone is alleen geen documentairemaker, en vertelt:

"Ik wilde haar danken voor de eer, maar ging toch akkoord. Want ik wist dat deze twee sterren mijn brein op hol zouden doen slaan. Paul en Joanne hebben vijftig jaar in de filmindustrie gewerkt, geweldige acteurs, activisten en geliefden. Ze hebben prachtige kunst neergezet."

"Dus zegt mijn vrouw: Ik help je, zolang je zelf maar niet meespeelt in deze documentaire. Het gaat om hen. Niet om jou."

"Paul Newman was al begonnen met zijn memoires. Een deel had hij verbrand, want hij vond zijn project niets. Maar we bleken duizenden pagina's aan materiaal te hebben."

"De titel The Last Movie Stars slaat op het feit dat Paul Newman en Joanne Woodward door een archivist als de laatste sterren van hun generatie worden beschouwd. De 'old school Hollywood' van Katherine Hepburn en Cary Grant. Over die films werd nog veel nagedacht. Met veel artistieke elementen."

Dit gepassioneerde interview met nog veel meer informatie over het nieuwste meesterwerk van Ethan Hawke staat bij The Late Show with Stephen Colbert op YouTube en hieronder.NieuwsFilm