Zo schandalig rijk is Gwyneth Paltrow uit de Marvel-film 'Iron Man'

Zo schandalig rijk is Gwyneth Paltrow uit de Marvel-film 'Iron Man'

Hoe doet zij dat toch? Het vermogen van Gwyneth Paltrow uitgelegd

De meesten kennen Gwyneth Paltrow van haar rol als Pepper Potts, de assistente van Iron Man. De nu 49-jarige actrice en zakenvrouw ontving in 1999 echter al een Oscar voor haar prachtige rol in Shakespeare in Love. Ook speelt zij in veel films en series mee, zoals Emma en Glee. Het inkomen uit haar lange acteercarrière wordt dan ook geschat op USD 60 miljoen.

Haar hart ligt echter bij haar bedrijf Goop. Ooit begonnen als alleen een nieuwsbrief met informatie over trendy eten en kleding. Sinds 2016 uitgegroeid naar een enorme onderneming met winkelpanden. Daar zit een deel van haar inkomen uit films in. De totale nettowaarde van Gwyneth wordt inclusief Goop op USD 200 miljoen geschat.

Goop
Goop, de initialen van Gwyneth Paltrow met twee 'oo's' ertussen, is inmiddels een gewild lifestyle merk in Amerika, met verzorgingsproducten, kleding en woonartikelen. Ook al worden sommige artikelen en adviezen als te holistisch en te vaag omschreven. Maar het feit dat de omzet van Goop elk jaar alleen maar stijgt, geeft aan dat de mensen van Goop hun cliënten en hun wensen kennen. De waarde van Goop wordt geschat op USD 250 miljoen.

Gwyneth geeft leiding aan het bedrijf. Ook regelde zij een Netflix-serie over Goop en een podcast over Goop. Goop krijgt daarnaast extra aandacht door enkele bijzondere producten in het assortiment, zoals een kaars dat Ruikt naar mijn vagina heet. Voor deze unieke kaars betaal je overigens USD 75.

Over die excentrieke producten in haar onderneming vertelt Gwyneth:
"Het is prachtig om een vrouw te zijn. Het is prachtig om vrouwelijkheid te bezitten. Zo'n kaars is een grappige herinnering aan dat zijn van een vrouw. Het triggert tot meer. Daar mag beter over nagedacht worden."

"Het was spannend in het begin. Alles komt naar mij en eindigt bij mij. Zeker tijdens de pandemie. En de recessie nu. Maar we hebben een goed team."

"En er is altijd iets dat mij motiveert. Zoals een moeder mij laatst vertelde, dat ze een gesprek met haar dochter kon beginnen over het seksueel welzijn, omdat Goop er is."

Meer inkomen
Naast acteren en Goop heeft Gwyneth nog meer inkomen door reclamecampagnes met merken als Estee Lauder en Bean Pole International. Een gesponsorde post op Instagram levert haar al snel USD 10.000 op met haar aantal volgers.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Gwyneth verschillende boeken geschreven en audioboeken ingesproken. Een deel van haar inkomen is - naast Goop - geïnvesteerd in huizen in Los Angeles, New York City en Londen.

Wie geld heeft, kan geld maken. Het artikel over de netto waarde van deze powervrouw is te lezen op Celebrity Networth en vind je hier. Het interview met Today Sunday Sitdown staat hieronder.



NieuwsFilm

meest populair