Marvel Studios - De Multiverse Saga: Dit is 'Black Panther: Wakanda Forever'

Marvel Studios - De Multiverse Saga: Dit is 'Black Panther: Wakanda Forever'

We vertellen je alles wat je over Black Panther: Wakanda Forever moet weten.

Eind juli hoorden we van Marvel Studios wat de plannen voor de komende jaren zijn: De Multiverse Saga. In deze artikelenreeks zetten we alle komende toevoegingen op een rij, inclusief wanneer je 'm kan verwachten en of dat in de bioscoop of op Disney+ is.

Black Panther: Wakanda Forever (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ryan Coogler | Cast: Letitia Wright, Lupita Nyong'o, Danai Jekesai Gurira, Winston Duke
Marvel Studios' Black Panther: Wakanda Forever zal doorgaan met het verkennen van de bijzondere wereld van Wakanda, en alle rijke en gevarieerde personages die in de eerste film geïntroduceerd werden. Geschreven en geregisseerd door Ryan Coogler, die ook achter Black Panther zat, zal de film op 8 juli 2022 vrijgegeven worden.

De weg ernaar toe
De weg naar Black Panther: Wakanda Forever is echt geen gemakkelijke geweest, beginnend bij de gigantische tegenslag voor fans dat acteur Chadwick Boseman helaas overleed in zijn strijd tegen kanker. Het maakte dat Marvel Studios zijn plannen volledig moest veranderen, maar men vond een manier om een verhaal te vertellen dat vooral het nalatenschap van Boseman zal vieren en tegelijk kijkt naar de fictieve Afrikaanse natie Wakanda.

De opnames van de film vonden plaats tussen juni en begin november 2021, en kwamen vervolgens stil te liggen toen Letitia Wright zich verwondde op de set. Tussen mid-januari en eind maart werd de boel afgerond.

Einde van Phase Four
Inmiddels komt de film er langzaam aan en rond deze Phase Four van het MCU af. Hoe precies is en blijft natuurlijk de vraag, al weten we dat er oorlog komt in Black Panther: Wakanda Forever. Oorlog tussen Wakanda en de onderwaternatie Atlantis!

Nieuwe helden
Elke Marvel-film stelt ons weer voor aan nieuwe helden en dat geldt zeker ook voor deze film. We ontmoeten straks onder meer Namor als grote schurk, maar zullen ook helden leren kennen waaronder Ironheart (die later een serie krijgt) en natuurlijk ook de nieuwe Black Panther. Want iemand neemt het stokje straks over.

De film is vanaf 11 november 2022 te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair