Er blijkt steeds minder interesse in superheldenfilms

Zelfs Marvel-fans hebben steeds minder belangstelling voor nieuwe releases.

Brendan Mc Dade 6 augustus 2022 08:57 in Algemeen
De populariteit van superheldenfilms is aan het afnemen. Dit blijkt uit een survey van meer dan tweeduizend volwassenen. Als reden wordt veelal 'superhelden-moeheid' genoemd.

Deze survey kon eigenlijk niet op een slechter moment komen. Net nadat producent Kevin Feige de vijfde fase van het Marvel Cinematic Universe (MCU) heeft aangekondigd, blijkt het dat de hype rond deze films niet meer op hetzelfde niveau als een paar jaar geleden is.

Minder aandacht
Van alle films in de vierde fase van het MCU, is Spider-Man: No Way Home een van de weinige films met een globaal succes niveau vergelijkbaar aan de vorige Avengers films.

82 procent van de Marvel Fans vinden de films nog steeds leuk, maar dit is wel een daling van 5 procentpunten ten opzichte van 2021. Ook geeft een derde van de fans aan dat ze moe worden van de hoeveelheid MCU-films.

Aantal films
Over dat laatste aspect lijken ze zeker een punt te hebben. De films die Feige nu nog op de agenda heeft staan zijn onder andere een nieuwe Avengers, Captain America, Fantastic Four, Thunderbolts, Blade en nog veel meer. Marvel lijkt voorlopig dus nog niet uitgespeeld te zijn.

NieuwsFilm