'Top Gun: Maverick' passeert iconische film in box office aller tijden

Maverick schiet voorbij The Avengers en Titanic op de Box Office

Zoe van Leeuwen 9 augustus 2022 06:00 in Algemeen
Meer dan twee maanden na de opening in de bioscoop, blijft Top Gun: Maverick nog steeds aan een opmars bezig. De film, die onlangs The Avengers passeerde aan de nationale box office, is een andere zwaargewicht voorbijgestreefd.
Paramount's grootste film
Door Titanic in te halen als de zevende grootste film ooit aan de Amerikaanse box office met een enorme $662 miljoen volgens Variety. Dit maakt ook Top Gun: Maverick Paramount's grootste film in zijn 110-jarige geschiedenis in termen van Amerikaanse box office.
Internationaal
De film met Tom Cruise in de hoofdrol doet het internationaal ook goed. De film heeft internationaal tot nu toe 690 miljoen dollar opgebracht zonder in China of Rusland te spelen. De totale box office van de film staat momenteel op 1,3 miljard dollar. Hiermee scoort de film de 13 plaats op de wereldwijde Box Office chart, net onder Age of Ultron.Niet alleen is Top Gun: Maverick verpletterend aan de kassa, maar hij krijgt ook lovende kritieken. De film staat momenteel op Rotten Tomatoes met een indrukwekkende 97% critici score en 99% publieksscore.

NieuwsFilm