Warner Bros. heeft deze DC-film in elk geval nog niet gecanceld

De studio werkt nog altijd een solofilm over Black Canary uit 'Birds of Prey'.

Jeffrey Kouters 10 augustus 2022 15:19 in Algemeen
DC werkt nog altijd aan een film over Dinah Lance alias de Black Canary, gespeeld door Jurnee Smollett, voor HBO Max. Dat heeft Warner Bros. Discovery bevestigd aan TVLine.

Vorige week liet Warner Bros. Discovery heel Hollywood op z'n grondvesten schudden toen het bedrijf aankondigde de reeds gedraaide film Batgirl geheel te schrappen.

Er werden meerdere redenen hiervoor naar buiten gebracht, maar de beslissing was vooral gebaseerd op het fiscaal voordeel dat de studio behaalt door het project volledig af te schrijven.

Onzekere tijd
Na het cancelen van Batgirl, begonnen veel fans zich af te vragen of andere DC-projecten wel veilig zijn.

Dankzij TVLine weten we nu in ieder geval de status van Black Canary. Die solofilm rondom het personage met supersonische schreeuwkrachten werd vorig jaar augustus aangekondigd.

Smollett, die de Black Canary mocht introduceren in Birds of Prey (2020), werkt daarbij opnieuw samen met schrijver en regisseur Misha Green, bekend van onder meer de HBO-serie Lovecraft Country.

Warner Bros. Discovery heeft aan TVLine laten weten dat dit project 'nog altijd in ontwikkeling' is.

Hoewel dat positief klinkt, wil dat niet zeggen dat de film er daadwerkelijk komt. Daarvoor zullen we de verdere plannen van DC moeten afwachten.

NieuwsFilm