Interne onrust bij DC door recente presentatie Warner Bros. Discovery-ceo David Zaslav

Niet iedereen is even blij met de nieuwe koers.

Jeffrey Kouters 10 augustus 2022 16:17 in Algemeen
Er zou interne onrust zijn ontstaan bij Warner Bros. Discovery na de recente presentatie van ceo David Zaslav waarin hij vertelde "het DC-universum te hebben gereset". The Hollywood Reporter heeft met ingewijden gesproken die naar eigen zeggen zelfs 'pissig' zijn over de uitspraken van Zaslav.

Zaslav kondigde vorige week in zijn presentatie over de cijfers van het tweede kwartaal onder meer aan dat DC net als Marvel zal gaan werken met een 10-jarenplan.

Daarbij is hij niet meer van plan om superheldenfilms exclusief voor streaming te maken; een breuk met de koers die de voormalige ceo van WarnerMedia, Jason Kilar, juist had uitgestippeld.

"We gaan ons focussen op kwaliteit en niet op kwantiteit. We gaan geen enkele film uitbrengen die niet klaar is", zei Zaslav onder meer. "DC is een onderdeel dat we nog beter kunnen maken".

Onrust en woede
De opmerkingen van de ceo zijn intern niet bepaald goed in de smaak gevallen, zo heeft The Hollywood Reporter dus opgevangen. Er wordt immers min of meer gezegd dat men van films produceren geen kaas gegeten heeft.

Zaslav heeft binnen Warner Bros. Discovery sowieso voor de nodige wrijving gezorgd door Batgirl resoluut te cancelen. Walter Hamada, de baas van DC Films, schijnt daar zo boos over te zijn geweest dat hij dreigde direct op te stappen.

Uiteindelijk wisten Zaslav en zijn team hem ervan te overtuigen om aan te blijven tot na het verschijnen van Black Adam op 21 oktober.

Conclusie: er gaat een hoop veranderingen binnen Warner Bros. Discovery en in het bijzonder DC en daar is niet iedereen even blij mee.

NieuwsFilm