'Thor: Ragnarok'-ster doet details uit de doeken over intense verwijderde scène

In de scène wordt ook eindelijk de arc van zijn personage afgerond.

Mitchell 12 augustus 2022 10:44 in Algemeen
Hoewel Thor: Ragnarok volledig draaide om de zoon van Odin, waren er veel andere personages die tevens de show stalen voor veel fans. Een van hen was de wispelturige Skurge, gespeeld door Karl Urban. Er was eigenlijk een scène, die meer van Skurge's innerlijke veranderingen liet zien, maar die werd uiteindelijk geschrapt.

Skurge begon de film als een 'comic relief' voordat hij zich bij de schurkachtige Hela aansloot en haar rechterhand werd. Tegen het einde van de film draaide Skurge bij en keerde hij zich tegen Hela om Thor en de andere Asgardians te helpen.

De scène waarin dit uitgebreid te zien is kunnen we helaas niet meer vinden in de laatste versie van de film, maar Urban kan er wel over uitweiden natuurlijk. Dat deed hij dan ook tijdens een gesprek bij GQ over zijn grootste rollen.

De verwijderde scène
Urban vertelde eerst over de oorspronkelijke beweegredenen van Skurge om zich bij Hela aan te sluiten: "Dat hij zich in de eerste plaats, uit zelfbehoud, op één lijn stelt met Hela. Omdat hij kon zien dat als hij dat niet deed, hij gedood zou worden. Maar dan, in de loop van de film, wordt hij meer en meer verscheurd over wat hij moet doen om die beslissing staande te houden, om voor haar te blijven werken."

Hij vervolgde: "En er is een scène waarin hij het hoofd van een jong meisje afhakt op een stadsplein omdat Hela hem dat oplegt. En na die scène, is er een andere scène die de definitieve versie niet haalde, waarin hij absoluut ziek wordt tot op het bot. We vinden hem in een hoek... En dat was eigenlijk het begin van de wending die hij neemt, en het schuldgevoel dat hij heeft over wat hij gedaan heeft, en hoe hij, op het juiste moment, alles weer goed kan maken."

NieuwsFilm