Het budget van 'Joker 2' explodeert volledig

En is bijna tweemaal zo hoog als het origineel.

Jim Pedd 13 augustus 2022 07:00 in Algemeen
Warner Bros. Discovery zoekt naar manieren om flink geld te besparen. Immers nam Discovery een schuld van meer dan 40 miljard dollar op de schouders om de overname van Warner Bros. mogelijk te maken. Een van de manieren waarop nu geld wordt bespaard, is door films te schrappen.

De eerste film die sneuvelde was Batgirl, ondanks dat daar al zo'n 90 miljoen dollar in was gaan zitten. Eerder deze week hoorden we dat er ook nog geen nieuws is rond het vervolg op The Batman door deze bezuinigingen en dat de solofilm voor Supergirl mogelijk ook gecancelled gaat worden.

Budget van Joker: Folie à Deux
Vandaag blijkt dat, temidden van al die gecancelde en veranderde projecten, het budget van de film Joker: Folie à Deux dubbel zo hoog is als het wat goedkopere origineel.

In 2019 kwam die film uit en volgden we Arthur Fleck, een clown die maar wat graag stand-up comedian wil worden. Zijn mentale gezondheid gaat achteruit en zijn frustratie met het Gotham City van de jaren zeventig groeit, wat uiteindelijk culmineert in een countercultural-revolutie vol geweld waarin hij als de Joker bekend komt te staan.

De eerste film kostte tussen de 55 en 70 miljoen dollar om te maken en bracht meer dan 1 miljard dollar op.

Gek is het dus niet dat er een vervolg komt in de vorm van Joker: Folie à Deux. Alleen blijkt het budget maar liefst 150 miljoen dollar te zijn. Zo komt Warner Bros. tegemoet aan de eisen van zijn hoofdrolspeler voor een hoger nieuw salaris.

NieuwsFilm