'Titanic' was een volstrekte nachtmerrie voor Kate Winslet

'Titanic' was een volstrekte nachtmerrie voor Kate Winslet

Maar ging weer overstag.

Titanic was jarenlang de grootste filmhit. Hij werd ook beloond met enorm veel Oscars en werd jarenlang door velen gezien als misschien wel de beste film ooit.

Regisseur James Cameron ging extreem ver voor zijn film. Hij bouwde een enorme tank in Mexico en een schaalmodel van het schip uit de titel, om zo de ramp te kunnen namaken. We kennen Cameron ook als een moeilijke regisseur, die heel veeleisend is en die explosief van karakter is.

De beste film ooit
Cameron stelt altijd dat hij zoveel lijdt voor zijn kunst, omdat hij een diep verlangen heeft om elk van zijn films de best mogelijke ooit te maken. "Ik had mijn meest duistere tijden bij Titanic, maar die waren misschien wel net zo duister als bij Piranha II."

"We hebben die ijsberg maar net gemist. Eerlijk gezegd ben ik op mijn best als ik tot mijn nek in het ijswater zit, en probeer uit te vogelen hoe we ervoor zorgen dat de lichten aan blijven staan op het moment dat het water de lichtbollen raakt."

Kate Winslet verdronk bijna
Titanic was een zware tijd voor iedereen die betrokken had. De acteurs en castleden kregen de griep van al het water waar ze vele uren in doorbrachten. Kate Winslet was behoorlijk vokaal over de ervaringen die ze met de film had. Zo vertelde ze over 20 uur durende sessies en nachten waarin ze moest werken.

Winslet was 21 jaar oud. "Ik weet nog dat ik een klein botje in mijn elleboog afbrak. En op een gegeven moment had ik over mijn hele arm diepe blauwe plekken. Ik zag eruit als een mishandelde vrouw."

Niet klaar!
Winslet was er dus klaar mee en was op sommige momenten "oprecht bang" voor Cameron. Ze besloot dan ook nooit meer met hem te werken. Gelukkig is ze inmiddels wel van perspectief veranderd en heeft ze een belangrijke rol in Avatar: The Way of Water, waarin ze weer urenlang in het water doorbracht.

NieuwsFilm

meest populair