Universal eerste filmstudio die 3 miljard binnenhaalt sinds 2019

Zijn de bioscopen dan eindelijk weer écht terug van weggeweest?

Zilko Tarici 16 augustus 2022 06:23 in Algemeen
Voor Universal Pictures is 2022 een fantastisch jaar. Paramount mag dan wel de grootste hit van het jaar te pakken hebben met Top Gun: Maverick, en Disney heeft twee Marvel Studios-films in de bioscopen uitgebracht, maar ze kunnen niet op tegen de gekraakte kassa's van Universal.

De filmstudio kondigde afgelopen weekend aan dat hun films in de eerste zeven maanden van 2022 meer dan 3 miljard dollar hebben binnengeharkt. Ze zijn daarmee de eerste studio die dit sinds 2019 heeft bereikt.

In 2019, het jaar voordat de coronapandemie uitbrak, waren er zelfs vier studio's die de grens van 3 miljard dollar wisten te doorbreken. Nu bioscopen weer langzaam hun normale niveau van bezoeker beginnen terug te krijgen, lopen natuurlijk ook de opbrengsten op.

De mega-opbrengst wordt met name veroorzaakt door de twee grote blockbusters van Universal: Jurassic World: Dominion, dat tot nu toe goed is voor een wereldwijde opbrengst van 976 miljoen dollar, en Minions: The Rise of Gru, waarvan de teller nu op 790 miljoen dollar staat.

Daarnaast zijn er ook kleinere films die indruk wisten te maken. Zo is er animatiefilm The Bad Guys met een wereldwijde opbrengst van 246 miljoen dollar en twee R-rated hits in de vorm van The Black Phone (152 miljoen dollar) en het onlangs uitgebrachte Nope, dat ook de 100 miljoen dollar is gepasseerd.

De opbrengsten van Universal zullen dit jaar alleen nog maar groeien. Zeker als je bedenkt dat films als Halloween Ends en Puss in Boots: The Last Wish nog moeten verschijnen.

NieuwsFilm