Het gaat snel gebeuren: 'Saw X' is in de maak met nieuw mysterie

Goed nieuws voor de fans van de reeks.

Bram de Groot 16 augustus 2022 10:58 in Algemeen
De horrorfilmreeks Saw begint ondertussen de juiste symptomen te vertonen zoals dat hoort bij het genre. De reeks werd al eens afgesloten, kreeg een soort prequel en een soort reboot. Nu gaat komt er ook een tiende film.

Lionsgate en Twisted Pictures hebben namelijk aangekondigd dat er op 27 oktober 2023 een nieuwe Saw-film wordt uitgebracht.

Het aanstaande vervolg wordt geregisseerd door Kevin Greutert, die ook aan het hoofd stond van zowel Saw VI als Saw: The Final Chapter en Saw I tot en met V en Jigsaw monteerde.

Nieuw mysterie
Volgens het persbericht vangt de nieuwe film de "harten en andere lichaamsdelen" van de fans "met geheel nieuwe gestoorde, ingenieuze vallen en een nieuw mysterie om op te lossen."

"We hebben geluisterd naar waar de fans om vragen en zijn hard aan het werk om een film te maken die zowel Saw-liefhebbers als horrorfans geweldig zullen vinden," aldus producenten Mark Burg en Oren Koules. "En een deel daarvan is de regie geven aan Kevin Greutert, regisseur van Saw VI, dat nog steeds een van de favorieten van de fans is uit de hele serie. Meer details zullen binnenkort worden onthuld."

Het lijkt er verdacht veel op dat Spiral uit 2021 geen rol van betekenis speelt bij deel tien.

NieuwsFilm