Opeens verwijdert Disney+ een van zijn grootste films

Avatar voorlopig niet online te zien.

Bram de Groot 17 augustus 2022 20:30 in Algemeen
Aan het einde van dit jaar verschijnt het vervolg op de moeder der blockbusters in de bioscopen. We hebben het dan uiteraard over de tweede Avatar-film. Het heeft Disney nu doen besluiten om Avatar uit 2009 van Disney+ te verwijderen.

Het lijkt erop dat Disney de film heeft laten verwijderen omdat de film van James Cameron binnenkort terugkeert op het witte doek. In aanloop naar Avatar: The Way of the Water krijgt het origineel namelijk een volgende rerelease.

Avatar verwijderd van Disney+
Zonder er enige aandacht aan te besteden heeft Disney+ de kaskraker online gehaald waardoor de betaalde Disney-fan voorlopig niet online mag kijken. En dit is wereldwijd gedaan en werd opgemerkt door de website What's on Disney Plus.

De rerelease van Avatar staat gepland voor 22 september en op 14 december verschijnt Avatar: The Way of Water in de bioscopen.


In Avatar ontmoeten we Jake Sully. Hij is een gehandicapte oorlogsveteraan in de toekomst, die onvrijwillig met enkele anderen naar de planeet Pandora wordt gebracht om deze te koloniseren voor de mensheid op Aarde. Deze planeet wordt bewoond door de Na'vi, een mens-achtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na'vi doen er alles aan hun volk te beschermen tegen de mensen en Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd, en wordt ook verliefd op één van hen.

NieuwsFilm