Wat is nu eigenlijk het nut van Marvel's chaotische Fase 4?

Wat is nu eigenlijk het nut van Marvel's chaotische Fase 4?

Fase 4 komt tot een einde, maar wat was nu eigenlijk het nut van de verwarrende vierde fase

Fase 4 is de fase die het best trauma, verlies en verdriet onderzoekt, en hoe die dingen niet alleen personages beïnvloeden, maar het MCU als geheel.


Bekijk de afbeelding

Trauma na de blip
Dat fase 4 om trauma draait is logisch. De boog komt na twee massaal traumatische gebeurtenissen met Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Phase 4 is als het ware een reactie op de blip.


Bekijk de afbeelding

Individuele ontwikkelingen
Phase 4 gaat over meer dan alleen een reactie op heftige gebeurtenissen. Black Widow, bijvoorbeeld, speelt zich af voor Infinity War en Endgame, maar gaat nog steeds over de impact van trauma op Natasha Romanoff, wat uiteindelijk haar opoffering in Endgame gerechtvaardigd.


Bekijk de afbeelding

Wat daaruit ontstaat is een universum dat is gedreven op karakter ontwikkelingen die kijkers meeneemt in de menselijkheid van de geliefde helden. Zo ziet Loki zijn problemen onder ogen en begint zich te verbeteren tot een held. En gaat Wanda Maximoff's pad in een duidelijk andere richting.


Bekijk de afbeelding

Toekomstblik
Hoewel de verhalen ongetwijfeld met elkaar in verband staan, dienen dit soort pauzes als basis voor wat zal komen. Door Fase 4 te gebruiken om sommige personages beter te begrijpen, heeft Marvel zich klaargestoomd voor een Fase 5 en een Fase 6.

NieuwsFilm

meest populair