'Game of Thrones'-actrice wordt kort en dik genoemd

'Game of Thrones'-actrice wordt kort en dik genoemd

Schokkende woorden bij de première van de opvolger 'House of the dragon'

Waar iedereen wegloopt met de krachtige rol van Emila Clarke als 'Daenerys' in Game of Thrones, zitten sommige mensen er wel eens naast. Ervaren deskundigen zelfs. Zo heeft Patrick Delany, de directeur van een Australische tv-zender, bij de première van de opvolger House of the Dragon haar een kort en dik meisje genoemd.

Patrick, de directeur van de zender Foxtel zei tijdens zijn toespraak:
"Ik had zoiets van: Wat is dit voor serie met een kort en dik meisje dat door het vuur loopt?"

Niet gepast
Gelukkig lachte de zaal niet, iets dat hij kennelijk verwachtte. Er ging zelfs een zucht door de zaal, waardoor duidelijk werd dat het grapje niet gepast was.

Of het heerschap nou onhandig is in het leveren van een leuke speech, of oprecht gemeen: zulke opmerkingen kunnen niet meer. Zeker niet in deze tijd van 'fat shaming' en 'me too'. En zeker niet in zijn functie op dat niveau. Ook heeft de 35-jarige Emilia keer op keer bewezen met haar filmrollen dat zij geen eendagsvlieg is.

Goed gecast
Bovendien klopt zijn mening niet. Emilia is niet dik en ongelooflijk goed gecast als de kleine, elfachtige Daenerys. Haar karakter is slank, slim en wulps en staat meer dan haar mannetje in de film. Je ziet iemand die in haar kracht gaat staan, nadat zij eerst overgeleverd is aan alles en iedereen.

De tv-zender meldde dan ook, dat Patrick Delaney bedoelde dat de serie anders was dan anders en hij het succes van de serie zelf dom inschatte. Dat in de ogen van hun directeur een onbekend meisje uitgroeide tot een wereldberoemde en gewilde actrice door een serie. En hijzelf en de Fox group verontschuldigen zich als de woorden pijn hebben gedaan.

Het artikel in Daily Mail staat hier.

Tot nu blijft Emilia Clarke stil - en nog altijd gek op draken - op haar Instagram, zoals je ziet hieronder.



NieuwsFilm

meest populair