Tom Cruise moet een Oscar winnen voor 'Top Gun: Maverick'

Tom Cruise moet een Oscar winnen voor 'Top Gun: Maverick'

De producent vindt dat de Academy het moet zien.

Hollywoodacteur Tom Cruise is niet de eerste acteur waarvan je zou verwachten dat hij een Oscar zou winnen. Cruise is al jaren vooral in actiefilms te zien en daarin is acteren niet altijd het belangrijkste.

Toch hoopt producent Jerry Bruckheimer dat Cruise het felbegeerde beeldje mee naar huis neemt begin volgend jaar. Bruckheimer hoopt dat de Academy ziet dat de acteur het beeldje verdient voor Top Gun: Maverick.

"Niemand geeft er meer om, niemand werkt harder dan Tom. Je kijkt naar zijn optreden, het is bedrieglijk, omdat het zo goed is, het is zo natuurlijk," aldus de producent tegenover Entertainment Weekly.

"Het is iets dat het publiek begrijpt en beseft, en we hopen dat de Academy er hetzelfde over denkt," voegde Bruckheimer toe.

Tom Cruise een Oscar?
Overigens is Cruise drie keer genomineerd geweest voor een Academy Award. Zijn eerste nominatie was voor het oorlogsdrama Born on the Fourth of July uit 1989. In de jaren 90 volgden er nominaties voor zijn rollen in Jerry Maguire (1996) en Magnolia (1999).

Opvallend genoeg won Cruise wel de Golden Globes voor Beste acteur in een dramafilm voor bovengenoemde films. Hij werd ook nog eens genomineerd voor zijn rollen in Risky Business (1983), A Few Good Men (1992), The Last Samurai (2003) en Tropic Thunder (2008).

NieuwsFilm

meest populair