Ashley Judd start petitie na heftig overlijden van haar beroemde moeder

Ashley Judd start petitie na heftig overlijden van haar beroemde moeder

De country legende tobde met haar mentale gezondheid en besloot zelf uit het leven te stappen

Ashley Judd is erg verdrietig om het heftige overlijden van haar beroemde moeder Naomi Judd en de nasleep. De 76-jarige country legende tobde met haar mentale gezondheid en besloot zelf uit het leven te stappen in april 2022. Haar dood werd uitgebreid besproken door de roddelpers en het politieonderzoek was intensief, waardoor haar naasten niet de rust kregen om te rouwen en het afscheid naar wens te regelen.

De 54-jarige Ashley Judd uit Good kids vertelt:
"Ik voelde mij in een hoek gedreven en machteloos toen politieagenten mij vragen begonnen te stellen, terwijl het leven uit mijn moeder vertrok. Ik wilde bij haar blijven, haar geruststellen. Maar dat mocht niet, waardoor ikzelf in alle verwarring te veel heb verteld over de familie en mijzelf."

"Het was traumatisch om mijn moeder te vinden, terwijl haar lichaam hard aan het werk was. Het was de meest afschuwelijke dag in mijn leven. En ik heb er 's nachts last van."

Media-aandacht
Door alle media-aandacht en de interesse naar de uitslagen rond haar moeder, ging Ashley een meer heftige periode door dan nodig. Vandaar dat zij nu een petitie is gestart voor verbeteren van regels rond privacy. Ook om te voorkomen dat dit in de toekomst anderen overkomt. Ze wil dat niets uit het onderzoek ooit met anderen wordt gedeeld, vanwege het diepere trauma voor de nabestaanden en reputatieschade voor de overledene.

"Mijn moeder vocht tegen een vijand van wie zij verloor. Ik kon haar niet helpen. Maar ik kan wel wat doen aan hoe zij herinnerd mag worden. Privacy rond een dood is een dood met meer waardigheid."

Het artikel staat hier bij People.

NieuwsFilm

meest populair