Deze 'all women'-miskleun gaat ineens best lekker op streaming

Deze 'all women'-miskleun gaat ineens best lekker op streaming

Kennelijk toch wel vermakelijk genoeg voor op de bank...

Eerder dit jaar verscheen The 355, een actiefilm die menig feministe tevreden had moeten stellen (en dat ook wel gedaan zal hebben), want de hoofdrollen waren voor vrouwen en alleen maar vrouwen.

De krachtige sterrencast bestond uit onder andere Jessica Chastain, Lupita Nyong'o, Diane Kruger en Penélope Cruz, aangevuld met Bingbing Fan.

De eerste vier speelden een groep spionnen die moesten voorkomen dat terroristen de Derde Wereldoorlog begonnen. De titel sloeg op de echte Agent 355 die actief was voor de kolonisten tijdens de Amerikaanse Revolutie.

De totale productiekosten lagen ergens rond de $50 miljoen dollar. Appeltje eitje om dat weer terug te verdienen zou je zeggen. Maar dat liep net even anders, want het publiek kwam niet opdagen.

In thuisland de Verenigde Staten werd slechts $4,8 miljoen dollar verdiend en het hielp natuurlijk ook niet dat er concurrentie was van één van de grootste Marvelfilms aller tijden, Spider-Man: No Way Home.

Reddende engel
Gelukkig is er zoals altijd weer die redder in nood, namelijk de streamingdiensten. Ondanks de lage beoordelingen op Rotten Tomatoes en IMDb, wist de film in enkele landen de Top-10 te halen.

Op Amazon Prime is het momenteel een populaire keuze in de Bahama's, Italië en Polen en via iTunes trekt deze in Japan en (eveneens) Italië vele kijkers.

NieuwsFilm

meest populair