Deze verwijderde scène 'Thor: Love and Thunder' had toekomst MCU volledig veranderd

Deze verwijderde scène 'Thor: Love and Thunder' had toekomst MCU volledig veranderd

Zeus was eerst helemaal geen slechterik.

Marvel heeft een nieuwe verwijderde scènes vrijgegeven van Thor: Love and Thunder. Daarin wordt een emotioneel moment tussen Thor (Chris Hemsworth) en Jane Foster (Natalie Portman) verstoord door een 'slechterik' uit de superheldenfilm.

In de scène hebben oud-geliefden Thor en Jane een mooi gesprek met elkaar. Deze scène speelt zich af in het ziekenhuis. In de verhaallijn heeft Jane kanker, waarvoor ze helaas uitbehandeld is.

Dan komt de twist: Zeus, gespeeld Russell Crowe, blijkt al heel de tijd achter het gordijntje te staan met een ijsje en de twee te hebben afgeluisterd.

Van goed naar kwaad
De Griekse god blijkt geraakt te zijn door de woorden van Thor en biedt hem zijn hulp aan. Waarschijnlijk bedoelt hij hiermee dat Thor zijn Thunderbolt mag hebben; het wapen waarmee de helden het uiteindelijk opnemen tegen Gorr (Christian Bale).

Dit betekent dat Zeus in een eerdere versie van de film geen slechterik was, maar juist behulpzaam. In de uiteindelijke bioscoopversie moeten Thor en zijn team het wapen immers stelen.



Koerswijziging
Het is een opvallende koerswijziging die de toekomst van het Marvel Cinematic Universe mede heeft veranderd. In een toegift na de aftiteling stuurt Zeus zijn zoon Hercules (Brett Goldstein) af op Thor om wraak te nemen.

Daarmee zet Marvel een duidelijke verhaallijn op voor de volgende Thor-film. Als Zeus inderdaad een held was gebleven, dan was deze verhaallijn er waarschijnlijk niet geweest of had de opzet er heel anders uitgezien.

NieuwsFilm

meest populair