Prequel 'The Lion King 2' krijgt officiële titel en verschijnt in 2024

Geen Simba dit keer, maar zijn geliefde vader staat centraal...

Afgelopen nacht (Nederlandse tijd) vond de D23 Expo plaats waar Walt Disney Studio's de fans heeft getrakteerd op veel nieuws over hun aanstaande projecten. En eentje daarvan is The Lion King 2.

Disney bracht in 2019 een remake uit van de klassieke animatiefilm The Lion King (1994) die weliswaar live-action werd genoemd, maar volledig was gemaakt met realistische computeranimatie.

Onder andere dankzij een met sterren bezaaide stemmencast werd het een enorm succes, met een box-office winst van meer dan $1,6 miljard dollar.

Prequel
Met tal van geanimeerde sequels door de jaren heen, was er genoeg potentieel om het verhaal tevens in live-action voort te zetten en ja hoor, een vervolg op de hit werd aangekondigd in 2020.

Volgens rapporten zou de nieuwe film zich concentreren op de oorsprong van voormalig koning Mufasa en zijn jaloerse broer Scar, met Barry Jenkins (Moonlight) als regisseur. Nu is dit bevestigd met een passende titel.

Het 'huis van de muis' maakte zelf via Twitter bekend dat de film Mufasa: The Lion King gaat heten en in 2024 moet verschijnen. Het is echter nog wel onduidelijk of deze een bioscooprelease krijgt of rechtstreeks naar Disney+ gaat.



NieuwsFilm

meest populair