Exclusieve beelden van 'Indiana Jones 5' vertoond (wat was er te zien?)

Exclusieve beelden van 'Indiana Jones 5' vertoond (wat was er te zien?)

Een omschrijving van de geheime teaser trailer...

Volgend jaar juni is het dan eindelijk zover. Dan verschijnt Indiana Jones 5. Met de overname van Lucasfilm door Disney begon de bal in 2015 al te rollen om de zure nasmaak van Kingdom of the Crystal Skull (2008) weg te spoelen. En dit lijkt behoorlijk te gaan lukken!

Meerdere vertragingen duwden het project keer op keer terug, maar op de D23 Expo werd gisteren een teaser trailer vertoond. Helaas lijkt deze niet online te verschijnen en opmerkelijk is dat er ook nog geen enkel frame 'gelekt' is.

Uiteraard zijn er wel de nodige fans die met ons willen delen wat er in de beelden te zien was, dus dat zullen we hieronder toelichten. Mocht je niks willen weten en spoilers willen vermijden, is het advies vanaf nu:

Bekijk de afbeelding
Simpele titel, een oude bekende en veel actie
Om te beginnen de titel. Voorlopig houdt de PR-machine het gewoon op Indiana Jones. Maar hoewel de officiële naam nog steeds niet bekend gemaakt is, kan dit wellicht wél definitief zijn in de lijn van tradities met bijvoorbeeld John Wick (deel 1 en deel 4), Scream (deel 1 en deel 5) of Halloween (deel 1 en deel 11).

Naar verluidt zit de teaser trailer boordevol spektakel. Gave flashbacks, scènes onderwater, achtervolgingen met motoren, karren en paarden, een gevecht bovenop een trein, eindigend met het personage van Phoebe Waller-Bridge waarvoor Indy zijn zweep zwaait richting een stel slechteriken die snel hun wapens op hem richten.

De grootste verrassing bleek echter de terugkeer van John Rhys-Davies als Sallah die vooralsnog enkel te horen is als voice-over. Verder worden de stunts geprezen die er weer als vanouds uitzien met practical effects, zo min mogelijk CGI en een Harrison Ford die er helemaal voor gaat.

NieuwsFilm

meest populair