Dit zijn de 6 beste horrorfilms van dit jaar

Tot op heden scoren deze horrorfilms heel goed.

Bram de Groot 20 september 2022 22:30 in Featured
Het genre horror blijft het doorlopend goed doen. Of dit nou op het witte doek is, of op een streamingdienst. Hieronder werpen we een snelle blik op vijf horrorfilms uit 2022 die wel erg goed zijn ontvangen op Rotten Tomatoes.

1. The Innocents (97%)

Regie: Eskil Vogt | Hoofdrollen: Ellen Dorrit Petersen, Marius Kolbenstvedt, Morten Svartveit, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf, Mina Yasmin Bremseth Asheim, Rakel Lenora Fløttum | Kijk op MyLumVier kinderen raken tijdens de zomervakantie bevriend en ontdekken dat ze paranormale krachten hebben. Tijdens het verkennen van hun nieuwe gaven, buiten het zicht van alle volwassenen, neemt hun onschuldige spel een duistere wending en beginnen er vreemde dingen te gebeuren.

2. Hellbender (97%)

Regie: John Adams, Zelda Adams, Toby Poser | Hoofdrollen: Toby Poser, Zelda Adams, Rob Figueroa, John Adams, Tannis Kowalchuk, McKenzy Brown, Patricia Adams, Milli Lupinetti, Lulu Adams, Christine Gould Rodriguez | Kijk op [onbekend]Een eenzaam tienermeisje woont samen met haar moeder op een berg. Het is een geïsoleerd en zeer beschermd bestaan, want de tiener lijdt aan een immuunziekte. Op een dag ontdekt ze echter dat ze afstamt van vrouwen die van het normale afwijken. Haar familie beschikt over bovennatuurlijke krachten die onderdrukt worden en waarmee ze zich onder meer van voorplanting kan verzekeren. Met deze nieuwe kennis ontdekt de tiener een andere wereld en zoekt ze een manier om hiermee om te gaan.

3. X (94%)

Regie: Ti West | Hoofdrollen: Brittany Snow, Martin Henderson, Mia Goth, Kid Cudi, Jenna Ortega, Stephen Ure, Owen Campbell, James Gaylyn | Kijk op Picl1979, een groep jonge pornofilmmakers is op zoek naar een volgende spannende locatie voor hun nieuwe film. Deze lijken ze te hebben gevonden in een afgelegen ranch in Texas. De hosts, een ouder boerenechtpaar, tonen grote interesse in hun jonge bezoekers. Maar zodra de avond valt, slaat hun nieuwsgierigheid al snel om in iets veel gruwelijkers, en moet de wanhopige crew vechten voor hun leven.

4. Prey (93%)

Regie: Daniel Trachtenberg | Hoofdrollen: Amber Midthunder, Michelle Thrush, Mike Paterson, Julian Black Antelope, Samuel Marty, Dane DiLiegro, Dakota Beavers, Stefany Mathias | Kijk nu300 jaar terug leeft Naru, een vrouwelijke krijger en tevens stamleider van haar volk in de jungle. Naru wil graag haar vechtkunsten aan haar volk bewijzen. Die kans krijgt ze wanneer er een vreemde dreiging van buitenaf komt opdagen. Deze

5. You Won't Be Alone (93%)

Regie: Goran Stolevski | Hoofdrollen: Noomi Rapace, Anamaria Marinca, Carloto Cotta, Alice Englert, Arta Dobroshi, Félix Maritaud, Predrag Vasic | Kijk op [onbekend]You Won't Be Alone speelt zich af in een geïsoleerd bergdorpje in Macedonië, aan het begin van de 19e eeuw. Een jong meisje wordt weggehaald bij haar moeder en door een eeuwenoude geest veranderd in een heks. In het begin van de film vermoordt de jonge heks op een dag per ongeluk een dorpeling, wiens lichaam ze vervolgens overneemt. Door haar nieuwsgierigheid wordt dit een afgrijselijke gewoonte en leeft ze zo tussen de dorpelingen, terwijl ze hun gedrag in de gaten houdt en kopieert voordat ze weer een nieuw slachtoffer maakt.

6. Barbarian (92%)

Regie: Zach Cregger | Hoofdrollen: Georgina Campbell, Bill Skarsgård, Justin Long | Vanaf 3 november in de bioscoopIn Barbarian huurt een jonge vrouw, die naar Detroit reist voor een sollicitatiegesprek, een huurwoning. Maar als ze 's avonds laat arriveert, ontdekt ze dat het huis dubbel is geboekt en dat er al een vreemde man verblijft. Tegen beter weten in besluit ze de avond met hem door te brengen, maar ontdekt al snel dat er veel meer te vrezen is dan alleen een onverwachte huisgast.

NieuwsFilm