Carrièremissers: Mel Gibson als James Bond in 'Octopussy'

Carrièremissers: Mel Gibson als James Bond in 'Octopussy'

De lange commitment stond hem niet aan...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag is het (opnieuw) de beurt aan Mel Gibson.

Begin jaren '80 was Gibson voor het grote publiek enkel nog bekend als Road Warrior Max Rockatansky uit de Mad Max-films. Later zouden daar nog iconische personages als bijvoorbeeld Martin Riggs (Lethal Weapon) en William Wallace (Braveheart) bijkomen.

Echter kreeg hij de ultieme kans om voor velen de rol der rollen te bemachtigen, namelijk die van Brits geheim agent James Bond 007 in het toenmalige deel Octopussy. De makers waren op zoek naar een opvolger voor Roger Moore die het oorspronkelijk voor gezien wilde houden na For Your Eyes Only (1981).

Gibson zag het avontuur helaas niet zitten. Hij maakte zich zorgen over de lange inzet en noemde Sean Connery als voorbeeld: "Ik was 26 toen het aanbod kwam, heb erover nagedacht en heb het uiteindelijk afgewezen omdat ik dacht 'kijk wat er met die arme Sean is gebeurd, die zat er bijna een heel decennium aan vast'. Mij niet gezien".

More Moore
Met de afwijzing van Gibson en omdat tegelijkertijd Never Say Never Again werd opgenomen met niemand minder dan oud-vertolker Connery terug als het personage, besloten de producenten op safe te spelen en (zoals bekend) toch Moore nog weer een keer terug te vragen.

NieuwsFilm

meest populair