Waarom 'Blonde' zonder Netflix nooit gemaakt zou zijn

Waarom 'Blonde' zonder Netflix nooit gemaakt zou zijn

Netflix vertrouwde Andrew Dominik met 100%.

Een van de meest kanshebbende films voor het awardseizoen zal deze week uitkomen in de vorm van de biopic Blonde van Andrew Dominik over Marilyn Monroe.

De film markeert de eerste speelfilm van de regisseur van Chopper en The Assassination of Jesse James in meer van tien jaar, en is al jaren in productie.

ziet Ana de Armas als Marilyn, en is zeer open over de inhoud van Marilyns leven. Zozeer zelfs dat de film een rating NC-17 heeft verdient. Dit is de eerste keer in Netflix' geschiedenis dat dit gebeurt.

In een recent interview met Deadline vertelt Dominik dat Netflix zo nerveus werd over de beoordeling dat ze de film probeerde te verkopen, maar ze stonden totaal achter hem en zijn creatieve visie.

Netflix had volledig vertrouwen in Dominik
"Zonder Netflix zou deze film niet bestaan. Nee, alleen Netflix wou ervoor betalen. Zij waren de enige die dapper genoeg waren om [deze film] aan te pakken. Maar deze tijdsperiode gaat alle kanten op, dus er waren natuurlijk wat zorgen."

"Uiteindelijk steunden ze mij volledig tot het punt waarop ik een blaadje had ondertekend waarin stond dat ik een R-rated film zou afleveren," zei Dominik.

"Iedereen realiseerde zich dat de NC-17 rating de film waarschijnlijk zou schaden. Maar Netflix heeft mijn versie van de film ondersteund, meer kan je niet vragen. Blonde is de enige film die ik heb gemaakt waar ik niets hoefde aan te passen."

Verdeeldheid
Hoewel de film geliefd wordt door de meeste recensenten, is er veel verdeeldheid over Blonde. Maar hoe de film er uiteindelijk uitziet zien we op 28 september wanneer deze te streamen is op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair