'Avatar 2' is gebaseerd op het gezin van regisseur James Cameron

'Avatar 2' is gebaseerd op het gezin van regisseur James Cameron

Sigourney Weaver ziet overeenkomsten.

Sinds enkele dagen draait de moeder der blockbusters Avatar uit 2009 weer in de wereldwijde bioscopen. De film haalt weer vele miljoenen op en zorgt er waarschijnlijk voor dat de film de eerste is die langs de grens van $3 miljard gaat.

Maar waar de fans van Pandora echt naar uitkijken is uiteraard Avatar: The Way of Water. Of die film voorbij de 3 miljard gaat valt te betwijfelen, maar duidelijk is wel dat we een compleet nieuw verhaal krijgen op de planeet met de blauwe bewoners.

Verhaal: gebaseerd op gezin James Cameron
Nu is er het opvallende bericht dat (een deel) van het verhaal in The Way of Water is gebaseerd op het eigen gezin van regisseur James Cameron. Dit zei Sigourney Weaver tijdens een interview met Variety.

"Het verhaal gaat over familie, over onze families die proberen bij elkaar te blijven en de moeite die we doen om elkaar te beschermen en de plek waar we wonen te beschermen," zei de actrice. "Het is veel gebaseerd op Jims gezin en zijn vreugde met zijn gezin. En ook hoe kwetsbaar je bent als je kinderen hebt."

Weaver speelde in het eerste deel het personage Dr. Grace Augustine. Door het lot van het personage in Avatar kan dit personage uiteraard niet terugkeren. In deel twee is ze Kiri, een van de kinderen van Neytiri en Jake Sully.

NieuwsFilm

meest populair