Sony Pictures gaat klassieke pulpheld helemaal opnieuw uitvinden

AAAAW AHAHAAAA AHAHAAAA!

Arjen Rooseboom 2 oktober 2022 04:25 in Algemeen
Sony Pictures is van plan om een wereldberoemd personage volledig te gaan upgraden nadat de studio onlangs de filmrechten wist te bemachtigen. Het gaat hier om niemand minder dan Tarzan.

Volgens The Hollywood Reporter heeft Sony de filmrechten verworven uit de nalatenschap van de oorspronkelijke maker, Edgar Rice Burroughs.

De studio zelf wilde nog niet reageren op de kwestie. Ook zijn er momenteel geen schrijvers, producenten of regisseurs aan toekomstige projecten verbonden, maar die zitten er dus wel aan te komen.

Tarzan is een wild kind dat in de Afrikaanse jungle wordt grootgebracht door een stam van apen na de tragische dood van zijn Britse ouders. Hij verscheen voor het eerst in het 'All Story'-tijdschrift met het verhaal Tarzan of the Apes (1912).

Talloze verhalen
In zowel de film- als televisiewereld is het personage zeker geen onbekende. De meest bekende vertolker is zonder twijfel Johnny Weissmuller die hem 12 keer speelde tussen 1932-1948.

De tot op heden laatste bewerking is die van The Legend of Tarzan (2016) met Alexander Skarsgård als de titelheld en Margot Robbie als zijn bijna net zo bekende love interest Jane. We houden jullie op de hoogte!

NieuwsFilm