Het doden van James Bond kostte flink wat overtuiging

Producenten over het einde van de James Bond van Daniel Craig.

Bram de Groot 1 oktober 2022 10:26 in Algemeen
Het mag ondertussen duidelijk zijn dat de James Bond van Daniel Craig het einde van No Time to Die niet haalt. Het betekende de eerste keer in de franchise dat de geheim agent sneuvelt.

In gesprek met Empire sprak co-producent Barbara Broccoli over het doden van de James Bond van Craig. Het blijkt dat Craig al na Casino Royale opperde om zijn 007 te doden.

"Toen Daniel wat rust had gehad, zei ik tegen hem: 'dat is niet het einde van het verhaal. Zo kun je er niet mee stoppen. Het is een geweldige gedachte om Bond met pensioen te laten gaan en te zien hoe hij daarmee omgaat. Laten we daar eens over nadenken'." was de reactie van Broccoli.

"Hij stemde toe, en Michael en ik begonnen met de schrijvers en bedachten waar we heen zouden gaan. We zaten in die denkrichting."

Doden van 007
Ook spraken ze over het uiteindelijk toch doden van 007. "We moesten de studio natuurlijk overtuigen," voegde de andere producent, Michael G. Wilson, toe. "Je kunt hun reactie vast wel voorstellen!"

"We dachten: 'Nou, Bond heeft nu wat hij altijd al wilde, maar waar hij ook bang voor was, namelijk een gezin.' Want als je eenmaal een gezin hebt, dan riskeer je niet alleen je eigen leven, je beïnvloedt ook het leven van andere mensen," verklaarde Broccoli. "Dat was altijd Bonds grote nachtmerrie om tegenover een schurk te staan en voor hen te zeggen: 'Als je niet doet wat ik wil, dan ga ik je dierbaren vermoorden.'"

"Het was ongelooflijk bij de première van No Time To Die met 4.000 mensen en je kon hen horen, hun adem en hun hartslag en ze waren van, 'dit gebeurt niet...' En het gebeurde," voegde de producent eraan toe.

NieuwsFilm