"Terugkeer" van Bruce Willis is dikke onzin

Dus geen toekomstige films van de 'Die Hard'-acteur

Wouter Drummen 2 oktober 2022 18:59 in Algemeen
In maart kregen we te horen dat Bruce Willis niet meer zou acteren vanwege zijn afasie-diagnose. Enkele dagen geleden kwam er achter ander nieuws, namelijk dat hij toch nog in toekomstige films zou kunnen blijven opduiken dankzij deepfake-techonlogie, maar dit blijkt 'fake news' te zijn.

Twee dagen geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal, waarin stond dat de geliefde Pulp Fiction-acteur zijn look-a-like rechten had verkocht, zodat zijn gezicht door middel van de welbekende deepfake-technologie voor altijd in films kan blijven verschijnen. Hiermee zou hij de eerste Hollywood-ster in de geschiedenis zijn die dit doet. Het verhaal blijkt echter niet te kloppen.

Reactie
Een woordvoerder van de acteur liet zich erover uit: "Ook al lees je nu overal dat Bruce Willis de eerste Hollywood-ster is die zo'n deal maakt, geloof het niet. Het klopt gewoonweg niet. Hij heeft dan ook geen enkele deal gesloten of contract getekend met Deepcake".

Een persoon die bij Deepcake werkt liet zich er eveneens over uit en liet ook weten dat het verhaal niet klopt. Deze Deepcake-werknemer zegt dat er niets een zo iets bestaat als het kopen van de look-a-like-rechten.

Beter zo(?)
Hoewel het zonde is dat we de acteur niet meer zullen zien, is het misschien maar beter zo. Om een of ander slap aftreksel te zien van Willis zelf is waarschijnlijk niet iets waar zijn fans op zitten te wachten.

Er komen wel nog enkele films uit waar de acteur zelf in te zien zal zijn, die werden opgenomen voordat hij stopte, waaronder de Dectective Knight-trilogie.

NieuwsFilm