'Twilight' had zomaar een heel andere film kunnen zijn

'Twilight' had zomaar een heel andere film kunnen zijn

Zie het voor je: Bella Swan op een jetski

Voordat Catherine Hardwicke bekend stond om Twilight, kende de meeste mensen haar door haar werk in de indiscene met films zoals Thirteen en Lords of Dogtown. Maar Harwicke kreeg haar grootste opdracht ooit, toen ze het eerste boek uit Stephanie Meyers' Twilight reeks zou verfilmen.

In 2009 kwam het vervolg, New Moon, maar dan zonder de iconische blauwe filter en Hardwicke. De Miss Bala regisseur vond het mooi genoeg geweest, en had geen spijt van de franchise te hebben verlaten:

Toen Hardwicke het script van de eerste Twilight-film mocht lezen, vond ze het "vreselijk". Het originele script was totaal anders dan de boeken, Bella zou een sterathleet zijn, en CIA-agenten op jetski's zaten de vampieren achterna. Om te voorkomen dat geliefde hoofdpersonage Bella voor de CIA zou werken, koos Hardwicke ervoor om zelf te boeken te lezen en te onderzoeken waarom fans zo verslaafd raakten aan het lezen over tienervampiers.

Hardwicke besloot de film te redden
Hardwicke begreep dat fans van Twilight hielden van het idee van een hopeloos verliefde vampier, en vertelde Summit Entertainment dat ze het project alleen wou maken als ze zelf het script mocht schrijven. De studio was het er gelukkig mee eens, maar als ze dat niet waren, had Bella een jachtgeweer gebruikt om op vampiers te jagen.

Catherine was de enige vrouwelijke regisseur die aan Twilight heeft gewerkt. Hardwicke vertelde Looper dat de reden dat Summit haar inhuurde was omdat ze de film een indie-gevoel wou geven, maar het success van de film bracht te veel veranderingen met zich mee, waar Hardwicke zich niet prettig bij voelde:

"Toen ik Twilight mocht maken, moest het een soort indie film worden, niemand had hoge verwachtingen. Laten we eerlijk zijn- ze hadden nooit een vrouwelijke regisseur aangenomen als ze dachten dat de film een box office-hit zou worden. Ze lieten me onbekende acteurs casten, en iedereen bij Summit was erg cool een aanmoedigend. [...] daarna kwamen de hoge verwachtingen, en waren er dus ook een ontelbaar aantal commissies en veranderingen, Ik zou niet goed hebben kunnen werken op die manier."

NieuwsFilm

meest populair