Spin-off van scifi-film 'Dune' vindt zijn eerste acteurs!

Fans van 'Dune' hebben genoeg content voor de komende jaren.

Lara Lustemberg 6 oktober 2022 10:05 in Algemeen
Goed nieuws voor fans van Denis Villeneuve's Dune, ze hebben een nieuwe spin-off om naar uit te kijken, en de eerste acteurs voor Dune: The Sisterhood zijn al bekendgemaakt.

Dune: The Sisterhood wordt een nieuwe serie voor streamingdienst HBO Max. De hoofdrollen worden gespeeld door Emily Watson (Punch-Drunk Love, Red Dragon) en Shirley Henderson (Harry Potter and the Goblet of Fire, Star Wars: The Rise of Skywalker).

Watson en Henderson spelen Valya en Tula Harkonnen, die ook bekend staan als de gezusters Harkonnen. Samen kwamen deze vrouwen aan de macht in de Sisterhood, een geheime organisatie van vrouwen die uiteindelijk de Bene Gesserit worden.

De showrunner van Sisterhood wordt Diana Ademu-John, ze is voor onder andere showrunner van The Haunting of Bly Manor, The Originals en The Vampire Diaries geweest.

'The Sisterhood' is een prequel
Het verhaal wordt "verteld door de ogen van een mysterieuze orde van vrouwen die bekend staat als de Bene Gesserit. Deze orde weeft zich door de klasse politiek van het imperium, en uiteindelijk leidt het volgen van hun persoonlijke plannen naar de mysterieuze planeet Arrakis, ook wel bekend als Dune."

Villeneuve's betrokkenheid
Villeneuve was van plan om zelf de pilot-aflevering te filmen, maar hij is druk bezig met Dune: Part Two en heeft er geen tijd voor vrij kunnen maken. Toch blijft hij wel een uitvoerend producent voor de serie. Dune: The Sisterhood is een samenwerking van studio's HBO Max en Legendary Television.

Wanneer Dune: The Sisterhood uitkomt is nog niet bekend.

NieuwsFilm