Keanu Reeves bedacht een held en 'BRZRKR' is nu een bestseller

Zijn stripheld is tot nu de beste van deze eeuw

Keanu Reeves bekent onder druk van Jimmy Kimmel dat hij een stripboek-nerd is. Nu blijkt Jimmy Kimmel net zo'n erge nerd te zijn. Beiden groeiden op met het verslinden van comics en het tekenen van hun eigen stripverhalen.

De acteur uit de Matrix-films vertelt in het gesprek:
"Ik denk, dat toen ik jonger was, een 'freaking comic book nerd' was. Ik ging naar een stripboekenwinkel en haalde echt van alles. Dat werd minder toen ik ouder werd."

Eerste stripboek
Keanu bracht laatst zijn eerste stripboek uit, genaamd BRZRKR. Het eerste deel is met circa 650.000 verkochte exemplaren een geslaagde bestseller. De hoofdpersoon is tot nu de meest gave nieuwe held in de stripwereld van deze eeuw.

Dat klinkt wel wat gek, vindt Keanu en druk heeft hij het al. Toch wilde hij deze comic ook ontwikkelen. In een team met een ervaren tekenaar en een ervaren schrijver ging hij aan de slag. "Ik vind verhalen vertellen zo leuk. Ik overlegde met een studio over dit karakter. Het idee was wild, maar ze hadden interesse. Zij vroegen of het eerst een stripboek mocht worden en daarna een film."

BRZRKR
In overleg met de studio werd de stripheld een held die op Keanu Reeves lijkt, want lachend zegt hij: "Ik ben geschikt voor deze rol! Het is een soort 'type casting'. Het zou afschuwelijk zijn als zij een ander zouden kiezen."

De interesse in stripverhalen veranderde met de tijd. Als jonger kind was het Richie Rich en The Archies. Daarna had hij interesse in superhelden als Iron Man, Batman en Wolverine. Het is wel duidelijk in het interview hieronder en op YouTube dat Keanu Reeves van alles gelezen heeft en logischerwijs zelf een stripheld lanceerde.



NieuwsFilm

meest populair