Mike Myers behoorlijk geïntimideerd door Robert de Niro

Mike Myers behoorlijk geïntimideerd door Robert de Niro

En hij liet de Britse koninklijke wacht 'Austin Powers' deun spelen

Mike Myers speelt in Amsterdam en was behoorlijk geïntimideerd door de cast. Hij genoot langs de zijlijn, vertelde hij aan Jimmy Fallon. "Het leek wel een opname in een Madame Tussaud met al die beroemdheden. De acteurs zijn geweldig. Iedereen hielp elkaar door de opnames heen. Ik was verdrietig toen de film werd afgerond."

"Ik sprak Robert de Niro, maar ik was te geïntimideerd om een normaal gesprek te voeren. De man is zo imponerend! Ik gaf steeds kort antwoord op zijn vragen. En ik had een suf lachje dat ik normaal niet heb. En dat terwijl Robert zo aardig is en zo introvert."

"De filmopnamen van Amsterdam waren een en al improvisatie, dus bleef ik de hele dag 'in character'. Dat was wel raar, want Christian Bale deed dat ook. Hij is uit Wales en speelde een Amerikaan. Ik kom uit Canada en deed een Brits accent. Dan heb je vreemde gesprekken buiten de set om, omdat wij ons film-accent niet verlieten."

Britse paleis
Een vriend van hen regelde dat zij vanuit het Britse paleis naar het wisselen van de wacht mochten kijken. Op het moment dat de band voorbij kwam, trommelend en wel, gingen de muzikanten over in de theme song van Austin Powers. Zijn familie heeft Britse roots en dat hij al in het paleis mocht zijn om de wacht te zien, was al een huge deal:

"Ik kon het niet geloven. Degene die de vlag omhoog hield, mocht niet praten, maar zei in het voorbijgaan: 'Ik wed dat je dit liedje al een keer gehoord hebt Mr. Myers'?"

Op de vraag of hij een nieuwe Austin Powers of een nieuwe Wayne's World zou doen, zegt hij dat er geen enkele plannen zijn in die richting. Maar een nieuwe Austin Powers zou hij best kunnen oppakken.

Het interview bij The Jimmy Fallon Show staat hieronder en op YouTube.



NieuwsFilm

meest populair