'Shang-Chi'-regisseur bevestigt belangrijk aandeel in 'Avengers: The Kang Dynasty'

De schrijver en regisseur voor 'Avengers 5' zijn eindelijk bekendgemaakt!

Lara Lustemberg 9 oktober 2022 19:25 in Algemeen
De regisseur voor de geanticipeerde Avengers: The Kang Dynasty is aangekondigd, en de naam komt je misschien bekend voor; filmmaker Destin Daniel Cretton van onder andere Shang Chi keert terug naar het Marvel Cinematic universe, en gaat Avengers: The Kang Dynasty regisseren.

Op San Diego Comic Con kondigde Marvel Studios zijn plannen aan voor de vijfde avengers film. Het wordt nog een tijdje wachten op de film, want Kang Dynasty wordt pas in 2025 in de bioscopen verwacht.

Avengers 5 komt zes maanden uit na Avengers: Secret Wars en Marvel heeft bevestigd dat Kang the Conqueror, gespeeld door Jonathan Majors, en het multiversum belangrijke elementen zijn in de nieuwe Avenger-films.

Marvel blijft geheimzinnig doen
Het bleef een mysterie wie nou uiteindelijk de Avengers-film zou regisseren, en Kevin Feige hield zijn lippen stijf op elkaar. Niet lang na Comic Con kwamen er artikelen uit die beweerde dat het Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings-regisseur Destin Daniel Cretton zou worden, en dat Ant-Man and the Wasp: Quantumania-schrijver Jeff Loveness het scenario zou schrijven.

De geruchten kloppen
En terwijl Loveness zijn betrokkenheid al duidelijk heeft gemaakt via social media, moet Marvel nog bevestigen dat Loveness en Cretton aan Avengers 5 verbonden zijn. Toch lijkt het erop dat de geruchten waar zijn, want ook Cretton heeft nu zijn deelname bevestigd:

In een recent interview met ComicBook vertelde Cretton dat hij Avengers: The Kang Dynasty regisseert. Op dit moment is Cretton op New York Comic Con voor zijn nieuwe Disney+-serie genaamd American Born Chinese.

Aan het einde van het interview vroeg de journalist of de geruchten waar waren en of hij Kang Dynasty gaat regisseren. De Shang-Chi-regisseur bevestigde het nieuws en zei, "Is dat waar? Ik denk het wel [lacht]."

Destin Daniel Cretton gaat het voorlopig druk hebben, voor Marvel ontwikkelt hij onder andere ook nog Shang-Chi 2 en een Wonder Man-serie voor Disney+.

NieuwsFilm