Na 'valse beschuldigingen' slaat Beyoncé hard terug

Na 'valse beschuldigingen' slaat Beyoncé hard terug

Was het echt zonder toestemming?

Beyoncé slaat terug na de valse beschuldigingen van de band Right Said Fred. Volgens hen zou Beyoncé hun liedje 'I'm too sexy' uit de jaren '90 zonder hun toestemming hebben gebruikt voor haar nieuwe liedje 'Alien superstar'.

De powerlady van Black is king noemt de reactie van de twee broers erg minachtend en compleet fout. Het team van Beyoncé heeft wel degelijk van te voren aan de uitgever toestemming gevraagd. Die toestemming is ook verkregen en Right Said Fred is allang betaald voor hun dienstverlening.

Co-writers credit
Voor de goede orde vertelt Beyoncé ook dat zij alleen de compositie heeft gebruikt. De stemmen van de bandleden zijn dus niet hoorbaar. Bovendien krijgen de broers ook co-writers credit.

Alles leek dus prima geregeld in die maanden mei tot en met augustus, waarin toestemming, betaling en publicatie plaatsvond. Toch konden de heren niet laten om te mopperen over hoe groot en machtig het team rond Beyoncé is. Vorige week vertelden zij, dat de artiest normaal naar hen toe stapt.

"Maar dat deed zij niet, want zij is arrogant. Ze moet gedacht hebben pak mij maar, want wij hoorden het pas toen anderen het hoorden. Normaal sturen zij ons eerst een demo en dat keuren wij dan goed. We krijgen dan een co-write credit. In haar geval zijn er 22 schrijvers. Dat is idioot en brengt ons bijna niets op."

Het artikel bij eonline staat hier.

NieuwsFilm

meest populair