Grootste megaflop van het jaar uit meerdere bioscopen geweerd

Grootste megaflop van het jaar uit meerdere bioscopen geweerd

En dat is niet zo gek natuurlijk...

De tegenvallende box-office resultaten van Amsterdam krijgen nu al grote consequenties. Om verdere financiële schade te beperken, heeft Disney besloten om de distributie in te gaan perken.

In het thuisland kwam de met sterren bezaaide film van David O. Russel, sinds de release een week eerder, niet verder dan $10 miljoen dollar.

Daardoor werd bekend dat er, na aftrek budget en marketingkosten, een fors verlies van ruim $100 miljoen dollar geleden gaat worden.

Zo heeft Disney nu besloten om de titel definitief niet in de Belgische en Luxemburgse bioscoopzalen uit te brengen. Of er in beide landen wel een verschijning op streamingdienst Disney+ gaat komen, is niet bekend.

Onzekere landen
Vanaf volgende week staan vertoningen op het Rome Film Festival in Italië en het Tokyo International Film Festival in Japan op het programma.

Daarna is het afwachten wat het 'huis van de muis' de komende maanden wil gaan doen in landen waar Amsterdam nog niet draait. Dit betreft Hongarije, Portugal, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Brazilië, Zuid-Afrika en... Nederland.

NieuwsFilm

meest populair