Heather Langenkamp wil een 'Halloweentje' doen met 'A Nightmare on Elm Street'

Heather Langenkamp wil een 'Halloweentje' doen met 'A Nightmare on Elm Street'

Als de ene franchise het kan...

Deze week verschijnt Halloween Ends, het slotstuk(?) van de horrorreeks waarin Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) het op late leeftijd nog eenmaal opneemt tegen de moordende psychopaat Michael Myers die haar 40 jaar geleden voor het eerst stalkte.

Dit concept heeft actrice Heather Langenkamp (58) duidelijk geïnspireerd om een soortgelijk idee te pitchen voor een nieuwe Nightmare on Elm Street waarin zij een laatste keer de confrontatie zoekt met haar eeuwige kwelgeest Freddy Krueger (gespeeld door Robert Englund).

In een gesprek met Entertainment Tonight kwam het onderwerp ter sprake en antwoordde Langenkamp: "Goh, daar zou ik graag een toekomst in zien. Ik vind het geweldig hoe Jamie in die huidige 'Halloween'-saga speelt. Ik denk dat we in dit tijdperk zoveel te bieden hebben aan verhaallijnen. Maar ja, ik heb daar geen controle over".

Oorspronkelijke slachtoffer
Langenkamp verscheen in de eerste A Nightmare on Elm Street (1984) als Nancy Thompson, een rol die ze hernam in A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987) waarna ze nog eenmaal terugkeerde als een fictieve metaversie van zichzelf voor Wes Craven's New Nightmare (1994).

Jason Blum, CEO van Blumhouse Productions, heeft ook al eerder een verlangen uitgesproken om Englund (75) terug te halen naar de franchise: "Het is mogelijk, want ik kan iedereen krijgen. Ellen Burstyn is 90 en ik heb haar weer voor 'The Exorcist'. En Robert is pas 75, dus nog erg jong"!

NieuwsFilm

meest populair