Black Panther: Wakanda Forever wordt vergeleken met deze klassieker

Black Panther: Wakanda Forever wordt vergeleken met deze klassieker

Producent Nate Moore vergelijkt de film met een klassieker

Binnenkort kunnen alle Marvel-fans weer naar de bioscoop. Begin november verschijnt namelijk Black Panther: Wakanda Forever. Dit is de 30ste film in het Marvel Cinematic Universe. Nu heeft producent Nate Moore de film vergeleken met een van de grootste filmklassiekers, The Godfather.

"Dit klinkt gek, maar ik ga het zeggen. Er zit een beetje een maffiafilm in," zei Moore. "Er is een beetje... The Godfather... klinkt alsof ik krankzinnig ben, maar... Er is dat gevoel van oorlogsfamilies. Want deze film gaat heel erg over Wakanda die een gelijke vindt voor zichzelf, en Namor's wereld van Talocan."

"Maar deze twee isolationistische naties die ongelooflijk machtig zijn - waarschijnlijk machtiger dan alle andere naties in de wereld - zijn aan het uitzoeken hoe ze allebei naast elkaar kunnen bestaan. De film gaat heel erg over Wakanda die zijn grenzen tot op zekere hoogte opent en de wereld van Namor beïnvloedt op een manier die onverwacht is. Namor komt naar Wakanda met een voorstel dat niet anders is dan, weet je, een van de vijf families die met een voorstel komen. En Wakanda moet uitzoeken hoe te onderhandelen met deze wereldmacht die er eerlijk gezegd niet bang voor is", aldus Moore.

Einde van Phase 4
Het langverwachte vervolg op Black Panther is ook gelijk het laatste project in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe. De overgang naar Phase 5 begint komend jaar met de release van Ant-Man and the Wasp: Quantumania, waarvan we binnenkort een eerste trailer kunnen verwachten.

In deze Phase krijgen we ook een spin-off van Wakanda Forever op Disney+ in de vorm van Ironheart. Deze serie volgt Riri Williams, gespeeld door Dominique Thorne, direct na de gebeurtenissen van Wakanda Forever en komt in 2023 uit.

Black Panther 2 verschijnt op 9 november in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair