Jason Voorhees uit 'Friday the 13th' overleden op 96-jarige leeftijd

Jason Voorhees uit 'Friday the 13th' overleden op 96-jarige leeftijd

Acteur/stuntman Ted White thuis in zijn slaap overleden

De Engelse acteur en stuntman Ted White is overleden. Hij was vooral bekend bij horrorfans voor het spelen van Jason Voorhees in Friday the 13th: The Final Chapter. Ted White was 96 jaar oud.

Convention All Stars-eigenaar Sean Clark schrijft op sociale media: "Terwijl ik me hier aan het opzetten ben in Monsterpalooza, werd ik net getroffen door het nieuws dat mijn dierbare vriend Ted White is overleden. Ik kreeg te horen dat hij vredig is overleden in zijn slaap bij hem thuis."

Sean Clark deelde het volgende op Facebook:

"Ik heb het genoegen gehad hem te kennen en bijna 20 jaar met hem samen te werken. Hij was mijn geadopteerde opa en zonder twijfel de beste verteller die je ooit had kunnen ontmoeten. Als je het nog niet hebt gelezen, bekijk dan zijn boek Cast a Giant Shadow waar veel van die verhalen worden verteld."

"Ik was vereerd dat ik in het boek werd genoemd toen hij schreef over zijn tijd in de congreswereld. Ik ga je enorm missen en die steak diners die we altijd hadden. Ik plaagde je ook met je rood-wit-blauwe spandoek waardoor je eruitzag alsof je president werd."

"Mijn hart gaat uit naar zijn vrouw Jeri en zijn zonen. Het was een absolute eer mijn vriend. Rust zacht. Ik hou van je Ted."

Stuntwerk
Ted White was stuntman voor een hoop acteurs, van Clark Gable tot John Wayne en Lee Marvin, en veel horrorfans beschouwen zijn Jason Voorhees als de definitieve weergave van het personage.

Naast Friday the 13th: The Final Chapter deed Ted White ook stuntwerk voor talloze films waaronder Creature from the Black Lagoon, Giant, Rio Bravo, Planet of the Apes, King Kong, The Manitou, Escape from New York, Road House, en Gone in 60 Seconds, en als acteur verscheen hij in TRON, Romancing the Stone, Starman, The Hidden en "The X-Files".

NieuwsFilm

meest populair