Dit bekende 'James Bond'-nummer had heel anders kunnen zijn!

Dit bekende 'James Bond'-nummer had heel anders kunnen zijn!

Een nieuwe documentaire geeft ons enkele interessante details omtrent de muziek van de Bond-films.

In de recent verschenen documentaire The Sound of 007 wordt de muziek van de franchise onder de loep genomen en komen er enkele interessante verhalen naar boven, waaronder over de muziek van Live and Let Die.

In de documentaire van regisseur Matt Whitecross verschijnt er een interessant detail rondom het titelnummer van de Bondfilm Live and Let Die uit 1973. Het nummer, geschreven en uitgevoerd door Sir Paul McCartney, was namelijk bijna door iemand anders ingezongen.

McCartney dook de studio in
James Bond-producenten Albert Broccoli en Harry Saltzman hadden gevraagd of Paul McCartney een nummer kon schrijven voor hun eerstvolgende Bondfilm. Nadat de ex-Beatle het boek waar de film op werd gebaseerd had gelezen, dook hij de studio in om het nummer te schrijven.

De heren Broccoli & Saltzman waren erg enthousiast, en vroegen aan McCartney's producer George Martin wie het nummer zou moeten uitvoeren.

"Wat vind je van Thelma Houston? [...] of Aretha Franklin?" stelde Saltzman voor. Waarop George Martin beide heren erop wees dat de heer McCartney het liedje ook zelf had kunnen inzingen, en zo geschiedde.

Check het nummer van Paul MccArtney & Wings hieronder!



NieuwsFilm

meest populair