Eerste recensies 'Black Adam': met de hakken over de sloot?

Eerste recensies 'Black Adam': met de hakken over de sloot?

Dwayne Johnson moet het DCEU redden.

Na het uitstekend ontvangen, maar financieel geflopte The Suicide Squad van James Gunn in 2021 is het dit jaar de beurt aan Black Adam met Dwayne Johnson om nieuw leven te blazen in het geplaagde DC Extended Universe.

De film verschijnt vanaf vandaag wereldwijd in de bioscoopzalen, ook in Nederland, en het gevolg is dat de eerste volledige recensies online verschijnen. En die zijn niet allemaal positief.

Op het moment van schrijven worden de recensies nog toegevoegd, maar de Tomatometer staat na 47 recensies op 47 procent, met een 5.30/10 als gemiddelde beoordeling.

Voorspelbaar en hersenloos
Hoe vers of verrot de Tomatometer er over een paar dagen bijstaat valt al een beetje te voorspellen op basis van citaat uit recensies van de topcritics op Rotten Tomatoes.

"Dit passieproject dient het personage goed, en stuurt hem op voor avonturen waarvan je hoopt dat ze minder voorspelbaar zijn dan deze," aldus John DeFore van Hollywood Reporter.

"Dit is de baby van Johnson, een film die een gecompliceerde antiheld in de schijnwerpers zet, die hij al jaren verdedigt. Het wint een aantal gevechten en heeft veel 'punch', maar kent ook de bekende gebreken," meldt Brian Truitt van USA Today.

"The Rock arriveert met de kracht van een kiezelsteen in de nieuwe actiefilm Black Adam, waarin de populaire ster de titulaire antiheld speelt in zijn eerste solo-uitje. Het is net zo ondoordacht en oppervlakkig als de rest van de slordige catalogus van DC Comics," vindt
Johnny Oleksinski van New York Post.

"Black Adam heeft zijn hoogte- en dieptepunten, maar de dieptepunten worden overstemd door charisma, levendige decorstukken en de sensatie om de JSA in actie te zien," voegt Perri Nemiroff op YouTube toe.

"Black Adam liet lang op zich wachten. En het was het wachten niet echt waard," concludeert Matt Singer van ScreenCrush.

Vanaf vandaag in de bioscoop
Uiteraard zijn films gemaakt om er zelf over te oordelen. Dat kan je nu doen in de bioscoop. Hieronder een recente clip uit Black Adam.



NieuwsFilm

meest populair