Zo schatrijk is Pierce Brosnan door James Bond-films als 'Golden Eye'

Zo schatrijk is Pierce Brosnan door James Bond-films als 'Golden Eye'

Al 40 jaar een bekend gezicht

Pierce Brosnan is een superster, en dat is nog wat zacht uitgedrukt. De nu 69-jarige acteur is al meer dan 40 jaar een bekend gezicht in de film- en televisiewereld. Naast de Bond-films speelt hij in andere genres als de musical Mamma Mia. Hij blijft verrassen, want zijn nieuwste rol is die van tovenaar dr. Fate in Black Adam.

Voor de 4 Bond-films ontving hij in totaal 48 miljoen Amerikaanse dollar, terwijl hij in 1995 startte met een bescheiden 4 miljoen voor Golden Eye. Mede door deze reeks films wordt de nettowaarde van Pierce geschat op 200 miljoen Amerikaanse dollar.

Hoe het begon
De ouders van Pierce waren in Ierland meubelmakers. Na hun scheiding werd hij opgevoed door zijn grootouders en ging hij theaterwetenschappen studeren in Londen. Na wat toneelervaring startte hij in 1982 in de televisieserie Remington Steele. Van 1995 tot 2002 speelde hij de beroemde 007 geheimagent.

Pierce richtte in 1996 zijn eigen productiemaatschappij op. Pierce heeft verschillende huizen, waaronder eentje in Malibu, Santa Monica en Hawaii. Hij is ambassadeur van onder meer Unicef en Sea Shepherds. Pierce heeft al veel nominaties en awards mogen ontvangen, waaronder een ster op de Hollywood Walk of fame en een onderscheiding van het Britse huis.

Meer over zijn vermogen staat hier bij Celebrity Networth.

NieuwsFilm

meest populair