Lupita Nyong'o over waarom ze stopte met 'The Woman King'

Lupita Nyong'o over waarom ze stopte met 'The Woman King'

'Het was gewoon niet een rol voor mij om te spelen'

Nog maar een tijdje geleden is The Woman King uitgekomen. Naast Viola Davis zou Lupita Nyong'o hier een grote rol in gaan spelen. Echter heeft de actrice er voor gekozen om te stoppen met de film. In een interview met The Hollywood Reporter legt ze uit waarom.

Sinds dat The Woman King is uitgekomen krijgt het enorm goede reacties. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een score van 94% met een publiek score van 99%. De film gaat over de Agoji, een groep vrouwen die er alles aan doen om hun rijk te beschermen.

Lupita Nyong'o was een van de castleden, maar nadat ze er besloot uit te stappen, nam Lashana Lynch haar rol over. De actrice met grote films op haar naam als Us, Black Panther en 12 Years a Slave, legt uit waarom ze de keuze maakte om te stoppen met The Woman King.

De Agoji vrouwen
In 2019 heeft Lupita Nyong'o een documentaire gefilmd over de Agoji vrouwen. Hierin kijkt ze naar de geschiedenis van deze vrouwen die ook betrokken waren bij slavenhandel. In een interview met gal-dem geeft ze haar mening over de Agoji vrouwen: 'Ze waren betrokken bij slavenhandel, dat heeft ervoor gezorgd dat de dynamiek is veranderd in Benin. Ze waren hét beeld van het feminisme, maar ze zorgde ook voor veel pijn'.

Grote kans dus dat ze hierdoor toch besloot om geen rol te spelen in The Woman King. Wel vertelde ze nog wat over haar vertrek in een interview met The Hollywood Reporter: 'Het vertrek ging allemaal heel vriendelijk, maar het was gewoon niet een rol voor mij om te spelen'.

Gelukkig zullen we haar binnenkort nog wel zien in de bioscoop. Met haar rol in het MCU zullen we haar binnenkort gaan zien in Black Panther: Wakanda Forever. Deze zal uitkomen op 11 november.

NieuwsFilm

meest populair