Geplaagde Joss Whedon krijgt nog even een trap na van collega

Geplaagde Joss Whedon krijgt nog even een trap na van collega

Een oude vete van 25 jaar geleden...

En de oorlog tegen stripboekverfilmingen gaat door. Niet lang nadat James Cameron eerder Marvel en DC bij naam noemde omdat ze te eendimensionaal waren, mengt nu de 69-jarige filmmaker Jean-Pierre Jeunet zich in het debat.

En hij spuwt niet alleen zijn gal over superheldenfilms, maar valt ook nog eens Avengers-regisseur Joss Whedon persoonlijk aan.

Deze vete komt blijkbaar voort uit Alien: Resurrection (1997), het vierde deel in de Xenomorph-franchise die Jeunet regisseerde en waarvoor Whedon toentertijd het script schreef.

Laatstgenoemde was al niet bijster positief over het eindresultaat dat volgens hem helemaal verkracht was in de uitvoering, iets wat Jeunet blijkbaar een kwart eeuw later nog steeds dwars zit.

Quote
Zo zegt hij: Joss is erg goed in het maken van dingen voor Amerikaanse nerds en idioten, zoals Marvel-films. En ik háát Marvel-films. Die zijn dom, echt zo dom".

Jeunet voegt zicht met zijn tirade bij een illuster rijtje namen zoals Cameron, Martin Scorsese, Francis Ford Coppola en Roland Emmerich die allemaal een hekel hebben aan het genre.

NieuwsFilm

meest populair