Dit was de gevaarlijkste scene in 'Top Gun: Maverick'

Dit was de gevaarlijkste scene in 'Top Gun: Maverick'

Zelfs navy piloten vinden dit eng!

Sinds Top Gun: Maverick eerder dit jaar uitkwam, is de film wereldwijd een groot succes. Het is een box office-succes en krijgt geweldige scores op Rotten Tomatoes. Dit is natuurlijk mede te danken aan de acteurs die alle stunts zelf uitvoerde. Volgens regisseur Joseph Kosinski was dit niet zonder gevaar.

Het was eerst niet het plan om alles zelf uit te voeren maar Kosinski en acteur Tom Cruise drongen aan om dit wel te gaan doen. Nu is het niet heel gek dat Cruise dit wilde, hij is inmiddels al gewend om al zijn stunts zelf te doen door de Mission Impossible reeks waar hij onder andere uit een vliegtuig sprong.

Kosinski over de gevaarlijkste scène
In een interview met Empire vertelt Kosinski wat de gevaarlijkste scene was om te filmen. Het gaat om de scène waar de piloten op hoge snelheid door de bergen moesten vliegen. Voor de veiligheid zat Navy piloot 'Walleye' dan ook achterin bij Cruise. Kosinski vertelt er meer over:

"Van de hele film was dit het meest extreme wat we hebben moeten filmen. Tom Cruise die met meer dan 1000 kilometer per uur en 9 meter boven de grond door de bergen van Toiyabe vliegt.

In het echt vliegen ze nooit zo laag als Cruise doet. Toen ze weer waren geland, kwam Walleye naar me toe en vroeg aan me of we het hadden opgenomen. Ik zei: 'Ja, ik denk wel dat we het hebben'. Walleye reageerde met: 'Mooi, dit doe ik nooit meer in mijn leven.'"

Waar de meeste mensen dit waarschijnlijk niet durven, geeft Kosinski aan dat Cruise een uitzondering is:

"Hij zou het nog veel vaker hebben gedaan. Als ik de opname terug kijk, zie ik dat hij te maken krijgt met enorm veel g-krachten. Dan weet ik dat hij onder die helm de tijd van zijn leven heeft."

NieuwsFilm

meest populair