Kevin Feige legt uit waarom de schurk Namor nu pas naar het MCU komt

Kevin Feige legt uit waarom de schurk Namor nu pas naar het MCU komt

Want het heeft erg lang geduurd, zo blijkt.

MCU-fans hebben er lang op moeten wachten, maar met de première van Black Panther: Wakanda Forever kunnen zij eindelijk het personage Namor, the Sub-Mariner bewonderen op het witte doek. Waarom dit zo lang duurde? Kevin Feige heeft het antwoord.

Feige, de grote baas van Marvel Studios, sprak tijdens de première van Black Panther: Wakanda Forever onder meer over de langdurige reis van Namor waaruit blijkt dat er al lang geleden is nagedacht over een passend verhaal voor het personage.

"Zoals de Marvel fans weten staat Namor al eeuwen lang op onze lijst. Ik herinner me dat we 18 jaar geleden zelfs een script hebben laten maken, maar de timing was nooit goed en het idee ook niet."

Namor als Milieuheld
Namor was een personage waarvan de rechten heen en weer gingen tussen Universal Pictures en Marvel Studios. Via Screen Rant komen we erachter dat Universal Pictures in 1997 het idee had om van Namor een milieuheld te maken door Atlantis te redden van vervuiling en nucleaire testen onderwater. Echter, geen enkele regisseur vond het verhaal aantrekkelijk genoeg.

Het was uiteindelijk de regisseur Ryan Coogler die de doorslag heeft gegeven om het personage, gespeeld door Tenoch Huerta, tot leven te brengen, zo vervolgt Feige.

"Ryan Coogler pitchte voor de eerste film het idee over een oorlog tussen twee koninkrijken. Als je de unieke culturele kenmerken aan Namor toevoegt en dat heeft hij zeker gedaan voor deze film, en het is niet Atlantis het is Talocan, en ik kan niet wachten totdat mensen de Talocanen en Namor leren kennen."

Niet echt een lekker lopend verhaal van Feige, maar als we tussen de regels doorlezen dan lijkt het erop dat Namor met zijn culturele verschillen goed pastte in het recept om een oorlog te ontketenen tussen twee koninkrijken en dus de timing en het verhaal nu wel goed was.

NieuwsFilm

meest populair